Google Analytics

17 mars 2018

Den rystende kirkeasylsaken fra Fitjar

KONVERTITTER: Denne kristne småbarnsfamilien ble hentet ut av kirkeasyl av bevæpnet politi i Fitjar på Stord. I morgen skulle de bli deportert til Afghanistan der de vil være i dødsfare. Plutselig fikk de beskjed om at deportasjonen er utsatt.
Foto: Frank Gunnar Håvik

Denne saken er mye alvorligere for KrF enn Sylvi Listhaugs famøse Facebook-post. Regjeringen MÅ ordne opp i Fitjar-saken. Jeg klarer ikke å se for meg et verre tillitsbrudd enn dette fra en justisminister som sitter ved makten på grunn av KrF: En kristen småbarnsfamilie hentes ut fra kirkeasyl og sendes til døden i Afghanistan.

Blås i Espen Teigens elendig formulerte Facebook-post. Det er HER det brenner under beina på regjeringen. Jeg antar det er derfor den planlagte deporteringen uventet ble stoppet i dag. Mitt håp er at vi de nærmeste dagene vil se at det er mulig å berge både denne familien og Erna Solbergs regjering. De fortjener alle et langt og godt liv i Norge 💙



Kirkeasylet

Litt om saken: Mens familien lå og sov knuste væpnet politi vinduet ved inngangsdøra og hentet den afghanske familien – et ektepar og de tre små barna deres på fem år, fire år og en baby på seks måneder  – ut av kirkeasyl i «Betania», frimenigheten Nytt Livs bygg på Fitjar i Hordaland, i slutten av februar. 

Nytt Liv er en menighet som tilhører kirkesamfunnet De Frie Evangeliske Forsamlinger. Betania er deres kirkebygg, og bygningen er regulert av kommunen til «offentlig/privat tjeneste». "Betania" er de facto ikke en bolig, slik politiet hevder at den er. Det har den aldri vært.

Familien har konvertert og er blitt kristne. UNE hevder at konversjonen ikke er reell, mens alle kristne som kjenner familien sier at konversjonen er reell.

Les mer om saken i avisen Dagen: Alvorlig brudd på kirkeasyletDette er en leder i Dagen, som du ikke trenger innlogging for å lese. Se nederst i saken hos Dagen for lenker til mange andre saker om kirkeasylsaken.


Oppdatering 18. mars kl. 15.31:

Økonomisk støtte

Du kan støtte familien økonomisk ved å overføre penger til konto i Sparebanken Vest 3520 35 42885, eller ved å vippse til 501348. Som et motsvar til Listhaugs blomster, har Leger uten grenser fått inn fantastiske 6 millioner kroner. Jeg håper også kirkeasylfamilien kan få solid støtte. De trenger støtte for å få en rettferdig behandling.

Det er fastetid, og jeg vil oppfordre deg til å tenke etter om du kanskje skal gi mer enn du ville ha gjort en vanlig dag. For:
"slik er fasten som jeg vil ha:
at du løslater dem som med urett er lenket,
sprenger båndene i åket
og setter de undertrykte fri,
ja, bryter hvert åk i stykker,
at du deler ditt brød med dem som sulter,
og lar hjemløse stakkarer komme i hus,
at du sørger for klær når du ser en naken,
og ikke svikter dine egne."
(Herren Gud, i Jesaja 58,6-7)


Bønnestøtte

Bli med og BE for denne familien. Be for myndighetene. Og be for møtet i KrFs landsstyre på mandag. Det er opp til KrFs landsstyre på mandag å avgjøre Norges regjerings videre skjebne. Det er et stort ansvar som påhviler en liten gruppe mennesker. Veien videre for Norge ligger i deres hender akkurat nå. De trenger din forbønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å kommentere her! Kommentarmoderasjon er kun slått på for bloggposter som er eldre enn 7 dager. Alle andre kommentarer blir publisert umiddelbart.